Curs monogràfic en teràpia sexual Dendros 2022

curs monogràfic terapia sexual

 

LA TERAPIA DENDROS

La terapia DENDROS consisteix en un model de treball on s’acompanya el pacient a trobar un significat a les seves experiències vitals. El rol del pacient en aquest tipus de teràpia és un rol actiu; en la dinàmica amb el terapeuta se li considera un vertader expert que, gràcies als coneixements psicològics oferts pel terapeuta, aconseguirà construir una coherència entre el que sent, el que pensa i el que fa, per a poder trobar un bon equilibri emocional. Per a aconseguir aquest resultat, la TERAPIA INTEGRADORA DENDROS utilitza un conjunt de tècniques provinents de diferents models epistemològics.

 

OBJECTIUS DEL CURS

L’objectiu del curs és guiar els alumnes cap a l’aprenentatge de tècniques vivencials en Teràpia Sexual. El professional experimentarà el seu rol com a terapeuta i com a pacient amb la intenció de prendre consciència sobre la vida sexual i sobre aquells aspectes no resolts que puguin dificultar en un moment donat la seva tasca com a terapeuta a l’hora d’atendre els seus pacients. S’oferiran tècniques per ajudar el pacient a resoldre la seva disfunció o qualsevol problemàtica que no li permeti viure la sexualitat de forma plena i satisfactòria. Per aconseguir aquest resultat, la Terapia Sexual DENDROS utilitza un conjunt de tècniques que provenen de diferents models epistemològics que s’aniran explicant detalladament al llarg del curs.

“Diga’m i ho oblido, ensenya’m i ho recordo, involucra’m i ho aprenc”

Benjamin Franklin

PROGRAMA

1. Introducció a la sexualitat
 • Anàlisis funcional.
 • Iceberg.
 • Mites i creences.
 • Entrevista sexual.
 • Repercussió de la salut en la sexualitat.
 • ITS.
 • Psicofarmacologia i sexe.

A càrrec de Laura Contino, Eva Aguilar i el Dr. Álvaro Muro.
Data i horari: dissabte 03 de setembre de 2022 de 10 a 14h i de 15.30 a 19.30h.

 

2. Orientació sexual, identitat de gènere i psicoerotisme
 • Identitat orientació sexual.
 • Psicoerotisme.

A càrrec Laura Clotet i de Eva Aguilar
Data i horari: dissabte 01 d’octubre de 2022 de 10 a 14h i de 15.30 a 19.30h.

 

3. Sòl pelvià, sexualitat i reproducció
 • Sòl pelvià i sexualitat.
 • Sexualitat i reproducció assistida.

A càrrec d’Elena García i Rossana Marenzi.
Data i horari: dissabte 15 d’octubre de 2022 de 10 a 14h i de 15.30 a 19.30h.

 

4. Sexualitat femenina, trastorns i tractament
 • Falta de desig, vaginisme, disparèunia, anorgàsmia.

A càrrec de Noemí Domínguez.
Data i horari: dissabte 05 de novembre de 2022 de 10 a 14h i de 15.30 a 19.30h.

 

5. Sexualitat masculina, trastorns i tractament
 • Falta de desig.
 • Ejaculació precoç.
 • Disfunció erèctil.
 • Disparèunia.
 • Anorgàsmia.

A càrrec d’Eva Aguilar.
Data i horari: dissabte 26 de novembre de 2022 de 10 a 14h i de 15.30 a 19.30h.

 

6. Sexualitats menys convencionals i no monogàmies.

Presentació i supervisió de casos clínics sobre sexualitat

 • Incursió a les relacions no monògames.
 • Bases de les relaciones swingers i del BDSM (Bondage-Dominació/Submissió-Sado/Masoquisme).
 • Aplicabilitat de conceptes de BDSM en terapia sexual i de parella.
 • Presentació i supervisió de casos clínics amb la Dra. Laura Contino.

A càrrec de Laura Clotet i Laura Contino.
Data i horari: dissabte 10 de desembre 2022 de 10 a 14h i de 15.30 a 19.30h.

PROFESSORAT

Dra. Laura Contino.
Directora del Centro Dendros, Doctora en psicologia Clínica i de les Relacions Interpersonals, Màster en Terapia sexual i de Parella per la Universitat de Barcelona. Psicòloga General Sanitària. Acreditació d’EuroPsy Especialista en Psicoterapia.

 

Eva Aguilar Moreno. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Màster en Terapia Cognitiu-Social i Màster en Teràpia Sexual i de Parella, ambdós per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Psicoterapia Integradora Dendros, Màster en Programació Neurolingüística (PNL) a Cetebreu, Màster en Ecologia Emocional per la Fundació Àmbit. Nivell I en Psicoterapia Sensoriomotriu per a la intervenció en trauma; Nivell II: Processament emocional, extracció de significat i reparació de l’aferrament.

 

Dr. Álvaro Muro Álvarez. Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Especialista en Psiquiatria. Màster en Psiquiatria Legal per la Universitat Complutense de Madrid. Cap Clínic de la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciaria de Catalunya.

Elena García. Fisioterapeuta i Osteòpata especialista en sòl pelvià, Peripart, fisiosexologia i en somatitzacions pelvianes amb enfocament Transgeneracional.

 

Noemi Domínguez Urbano. Psicòloga i psicoterapeuta, Màster en Terapia Sexual i de Parella per la UB, especialista en Terapia de Parella per la Universitat de Girona i Postgrau en Psicoterapia Integradora Dendros.

 

Rossana Marenzi. Psicòloga i psicoterapeuta. Grau en Psicologia per la Universitat Uned de Madrid, Postgrau en Terapia Individual i de Parella Dendros, Màster en Anàlisis Transaccional per CEP Eric Berne, Monogràfic en Psicopatologia de les Personalitats pel CEP Eric Berne. Especialista en problemes de fertilitat, acompanya a persones en processos de reproducció assistida.

 

Laura Clotet Romero. Llicenciada en medicina per la UAB. Especialitat de medicina familiar i comunitària. Màster en Salut Sexual i Sexologia clínica UNED. Postgrau en Terapia de Parella UdG. Postgrau en Terapia Integradora Dendros.

 

Noemí Domínguez. Psicòloga, sexòloga clínica i psicoterapeuta des de fa 15 anys. Màster en Terapia Sexual i de Parella per la UB, postgrau en Terapia Breu per la UdG, i en Psiconeuroimmunologia per la UB, postgrau en Terapia Integradora Dendros. Formació bàsica en EMDR i Teoria Polivagal aplicada a psicoterapia amb Deb Dana. Tallerista i assessora en salut sexual per l’Ajuntament d’El Prat.

N

DATA I HORARI

(Consultar programa)

N

MODALITAT

La present edició es realitzarà íntegrament en format online a través de la plataforma Zoom.

Es recomana adaptar les condicions necessàries per a seguir la classe, assegurant un espai tranquil i sense interrupcions.

Els/les alumnes gaudiran d’accés al visionat de les formacions en diferit durant 15 dies posteriors a la data en que s’hagi compartit el material audiovisual.

 

 

 

N

PREU

900€

A abonar en 2 quotes: 450€ en concepte de reserva de plaça en el moment de la matrícula i 450€ de l’1 al 5 de setembre de 2022.
*10% de descompte pels membres d’ASEPCO.

TITULACIÓ

A l’acabar el curs i verificada una assistència igual o superior al 80% de les classes així com la entrega de tots els treballs que es demanin, s’entregarà una Titulació pròpia del curs Monogràfic en Teràpia Sexual DENDROS.

 

INFORMACIÓ MATRÍCULA

Per a més informació o aclariments: info@dendros.cat.

Els alumnes interessats hauran d’enviar un CV sintètic a info@dendros.cat especificant el motiu d’interès pel curs.

És aconsellable disposar d’un espai terapèutic com a ajuda de referència o estar realitzant un procés de teràpia durant la formació.

Es tracta d’un curs de places limitades.

Omple el següent formulari i et respondrem el més aviat possible.2