Taller – Els estats del jo

Tallers els estats del jo

INTRODUCCIÓ

Aquest taller està dirigit a professionals de la psicologia i/o la medicina, així com a estudiants del darrer curs d’ambdues disciplines.

Els Estats del Jo (EDJ) és una eina teòrica-pràctica d’estudi i tractament de la personalitat creada per Eric Berne, psiquiatra i psicoterapeuta capdavanter en l’anàlisi transaccional. Aquesta (l’Anàlisi Transaccional) és una escola d’àmbit humanista que posa molt d’èmfasi en la relació entre les dinàmiques internes i les dinàmiques interpersonals de la vida de les persones. La teoria dels Estats del Jo es pot utilitzar en teràpia tant per al diagnosi com pel tractament. Té l’avantatge de ser una eina de gran profunditat, versatilitat i de fàcil comprensió per al pacient. Pel terapeuta pot ser utilitzada com un mapa durant tot el procés terapèutic.

OBJECTIUS

Aquest seminari t’interessa especialment si busques aprofundir en els teus coneixements sobre la personalitat i adquirir una eina d’ús immediat.

L’objectiu d’aquest seminari és donar a conèixer aquesta eina diagnòstica i terapèutica:

  1. Introducció: els Estats del Jo en el context de l’anàlisi transaccional.
  2. Els Estats del Jo a nivell intrapsíquic (teoria del desenvolupament psicoafectiu) i a nivell relacional.
  3. L’anàlisi estructural i l’anàlisi funcional dels EDJ.
  4. Els EDJ com a instrument de diagnosi de la estructura de personalitat del pacient.
  5. L’EGOGRAMA.

Abans del seminari, s’aconsella la lectura dels capítols 2 i 3 del text indicat a continuació: “A.T. hoy, una nueva introducción al Análisis Transaccional, 2007, Editorial CCS, Stewart, I. ; Joines V”.

IMPARTEIX

Rossana Marenzi -Psicòloga – Nº Col. 23948
Llicenciada en Psicologia per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED). Llicenciada en Lletres i Filosofia per l’Università di Bergamo. Màster en Psicologia General Sanitaria per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Anàlisis Transaccional Integratiu per l’Institut Eric Berne. Postgrau en Terapia integradora Dendros. Postgrau en Terapia de parella Dendros.

N

DATA I HORARI

21 de maig de 2022.
De 10h a 14h.

N

MODALITAT

Vivencial online.
La sessió serà gravada i els assistents tindran accés al seu visionat en diferit durant 15 dies a partir del moment de la seva publicació.

N

PREU

100€

INFORMACIÓ I MATRÍCULA

Dendros – Centre de Psicología.
Diputació 185, entlo 1ª – 08011
93 451 01 12 – 636 911 270 (info@dendros.cat)

Rellena el siguiente formulario y te responderemos lo antes posible.