Taller Un + Un = Tres. Superar la dependència emocional.

Taller Uno + Uno = Tres. Superar la dependencia emocional.

Una de les accepcions per a la paraula dependència és “necessitat compulsiva d’alguna substància, com alcohol, tabac o drogues, per a experimentar els seus efectes o calmar el malestar produït per la seva privació”.

Però, què passa quan aquesta necessitat no persegueix el consum d’una substància sinó de relacions interpersonals o una relació en particular? En aquest cas, parlem de dependència emocional o afectiva. Aquesta dependència es tradueix en una sèrie de conductes dirigides a mantenir la relació encara que suposi un cost per al nostre benestar.

Algunes parelles es sustenten en una dinàmica relacional en que una persona sent que depèn de l’altra per a ser feliç, però en altres ocasions es produeix el que anomenem codependència, en la que ambdós membres es “necessiten mútuament”. Això pot portar a les persones a veure’s immerses en relacions tempestuoses, inestables i que els provoquen patiment però de les que no poden prescindir.

En el nostre ideari social, la visió de l’amor romàntic en la cultura (cinema, música, poesia,…) ha recolzat freqüentment creences poc saludables sobre la parella i l’amor. Frases com “sense tu, em moro”, “tu em completes”, “ets la meva mitja taronja” (…) no són expressions d’amor sinó de dependència.

Aquest taller està dirigit a totes les persones interessades en treballar entorn a les seves dinàmiques relacionals.

PROFESSORAT

Mariona Xaubet Caralt – Psicòloga – Nº Col. 22352
Llicenciada en Psicologia per la UOC. Màster en Psicologia General Sanitària UOC-UdG. Postgrau en Teràpia Integradora Dendros i Curs Monogràfic en Teràpia de Parella Dendros. EMDR Nivell I i II; Formació avançada en EMDR per a la intervenció en trauma complex, aferrament i dissociació i en desregulació emocional greu. Psicoterapia Sensoriomotriu Nivell I per a la intervenció en trauma i Nivell II per a la intervenció en aferrament; Formació avançada en Psicoterapia Sensoriomotriu aplicada a trauma complex i dissociació amb Janina Fisher.

N

DATA I HORARI

Dissabte 07 d’octubre de 2023.
De 10h a 14h i de 15:30h a 18:30h.

N

MODALITAT

Presencial.

N

PREU

150€

INFORMACIÓ I MATRICULA

Dendros – Centre de Psicología.
Diputació 185, entlo 1ª – 08011
93 451 01 12 – 636 911 270 (info@dendros.cat)

 

Rellena el siguiente formulario y te responderemos lo antes posible.